L’altra cara d’Andreu Buenafuente

Post date: Jan 27, 2010 8:42:28 PM

Mas Homs acull la primera mostra de dibuixos i pintures d’aquest polifacètic comunicador

Per primera vegada Andreu Buenafuente exposa les seves pintures i dibuixos. Des del proper 30 de gener es podran veure aquests treballs a l’espai de disseny Mas Homs (Aiguaviva).

L’exposició titulada No puc parar quiet és una mostra representativa del treball que Andreu Buenafuente ha desenvolupat en el camp de la pintura i el dibuix, un recull de diferents imatges que ha construït al llarg de quinze anys però que s’exposen per primera vegada (El 10% del preu de les obres venudes, anirà destinat al finançament de diferents ONG). En la mostra el visitant trobarà prop de 30 obres elaborades seguint les tècniques més diverses: aquarel·les, collages, tintes... , peces que ens ensenyen la cara més amagada d’aquest conegut personatge.

Segons el mateix Buenafuente, ell utilitza la pintura i la fotografia per pur plaer, una manera d’interpretar el que veu i documentar l’entorn: “Les practico des de la modèstia i la llibertat de no haver de demostrar res. Pur plaer. El què passa, és que després de tant de temps, començo a tenir un munt de material i molts cops m'animaven a exposar-lo”.

La passió pel dibuix, la pintura i la fotografia ja és coneguda per molts dels aficionats a aquest polifacètic comunicador català gràcies a projectes com captura.org (un fotolog creat després que Buenafuente regalés una càmera digital a diferents amics amb la intenció de captar tot allò que els fes gràcia, el cercle es va anar ampliant i es va materialitzar aquest projecte on una comunitat de captadors pugen i renoven periòdicament les seves fotografies) o la pàgina web www.andreuwings.com on Buenafuente a part de penjar els seus treballs artístics en el camp de la fotografia, el dibuix i la pintura també ha creat una botiga virtual on posa algunes d’aquestes peces a la venda i rep encàrrecs o propostes.

Ara però el seu projecte ha anat més enllà i, per primera vegada, s’ha decidit a exposar els seus treballs i ha triat Mas Homs per estrenar-se. L’opció sorgeix de la necessitat de buscar un espai “amigable” on es podia prioritzar la intimat d’un projecte que té més a veure amb una necessitat d’expressió personal o afició que no amb un interès comercial.

Mas HomsL’espai de Mas Homs, el projecte més recent de l’estudi d’interiorisme Influenza. Una botiga concepte, un espai-masia, situat a Aiguaviva on el visitant hi pot anar a llegir un llibre, prendre un cafè, fer un mos, o adquirir les darreres creacions en matèria de disseny, des de roba i joies fins a mobles o cosmètica.

Neix com a resposta a la sensibilitat per l’art, conduït fins a les coses més domèstiques, reinventar el concepte de compra. Mas Homs busca fugir del concepte convencional de botiga, oferir un camp nou de possibilitats per experimentar, a l’hora que descobreixes una nova fórmula d’exposar els objectes.