EXPOSICIÓ LEONARD BEARD

Post date: Nov 16, 2010 2:51:12 PM

NOVEMBRE 2010. Exposició al Mas Homs d'Aiguaviva.

DIBUIXOS D'OPINIÓ, il·lustracions publicades a la secció d'opinió d'EL Periódico de Catalunya, firmades i numerades en edició limitada.

Inauguració divendres 26 de maig a les 8 pm.

El dibuix d’opinió de Leonard Beard s’exposa al Mas Homs

Del 26 de novembre al 15 de Gener a Aiguaviva

El pintor i il·lustrador alt empordanès d’origen anglès Leonard Beard ha decidit exposar, per primera vegada, algunes de les il·lustracions que acompanyen dia a dia els articles d’opinió del diari El Periódico de Catalunya. La inauguració de la mostra es portarà a terme el proper divendres 26 de novembre al Mas Homs (Aiguaviva-Carretera de Santa Coloma. Km 4,5)

L’exposició presenta una selecció d’il·lustracions d’articles d’opinió publicades al diari català en el transcurs dels darrers tres anys. A la mostra s’hi presenten una dotzena d’obres signades i numerades per l’autor i s’ha realitzat una edició limitada de 60 exemplars de cada una d’elles les quals el visitant podrà adquirir. Així s’aconsegueix donar una funció a les il·lustracions que han estat concebudes per tenir una vida efímera però que descontextualitzades prenen una nova dimensió.

La idea doncs, és revisitar aquestes obres d’art, peces que en principi han estat condemnades a una vida ben curta: un sol dia. La intenció és permetre a l’espectador una nova aproximació a aquestes il·lustracions, més reposada i deslligada del format per les quals van ser creades. Segons el mateix autor “si no sabéssim que aquestes il·lustracions han estat produïdes des del brogit diari de l’actualitat podríem pensar que es tracten de petits quadres”.

Amb aquesta mostra el centre de disseny Mas Homs (Aiguaviva) amb la col·laboració de CoCu, Consuloria Cultural continuen la línea d’exposicions que van iniciar amb la primera mostra pública dels treballs pictòrics d’Andreu Buenafuente a inicis d’aquest 2010. L’objectiu d’aquest espai és que es converteixi en un punt d’encontre pels aficionats del disseny al mateix temps que es permeti al visitant descobrir l’altra cara, aquella més creativa i menys mediàtica, de molts dels artistes de casa nostra. Es pretén incidir en la part estètica de qualsevol manifestació artística. En aquest cas concret, es vol fer redescobrir a l’espectador la concepció estètica d’unes il·lustracions que per la seva naturalesa (conceptual i efímera) sempre, fins ara, s’han associat a un tema d’actualitat concret.

Fins el proper mes de gener, es podrà visitar aquesta mostra, en la que l’espectador se’n podrà endur una reproducció de la peça exposada a casa seva. Una vegada més, Mas Homs dóna una nova funció a la peça. Demostra que el disseny no només està en l’objecte sinó en la forma de mostrar-lo. Posa a debat i fa replantejar, una vegada més, la sovint confusa frontera entre disseny i art.