SORTIDA AL LICEU: TURANDOT

De Giacomo Puccini

Turandot s’ha guanyat un lloc preeminent en el cànon del repertori universal i també en els cors dels públics de tot el món. Amb una partitura brillant i sense precedents, Puccini retrata la princesa sense ànima, freda i implacable en oposició a l’home decidit a guanyar-la costi el que costi.

El Liceu recupera la producció que va obrir de nou el teatre després del catastròfic incendi del 1994. Signada per Núria Espert, l’òpera se situa a la ciutat imperial de Pequín, on la princesa Turandot protegeix la seva virginitat sota un jurament: només es podrà casar amb aquell home de sang reial que resolgui tres enigmes que ella mateixa dictarà. Qui fracassi morirà. El règim i la tirania d’una dona incapaç d’estimar, que es nega a convertir-se en humana, que prefereix ser una institució i que imposa un estat de vigilància en el qual els homes són sacrificats.

Una escenografia monumental, evocadora i orientalista, i un entorn summament rígid i opressiu, ple de bellesa i equilibri formal, amplifiquen l’èpica de la història.

Dia: divendres, 15 de desembre

Lloc: Gran Teatre del Liceu

Hora: 19.30 h

Sortida: A les 17 h (davant el Restaurant El Carril)

Preu: 95 € (entrada + bus)

Màxim: 40 persones

Entrades des del 30 d’octubre fins al 20 de novembre (o fins que s’esgotin les entrades)